Instrumenttyper

Baryton/Eufonium

Baryton er et messinginstrument. Det har som regel tre ventiler men enkelte har fire (kvartventil). Instrumentet er stemt i Bb, en oktav under trompeten. Baryton finner du i janitsjar og brassband.

Baritone/Tenorhorn

Tenorhorn er et messinginstrument. Det har som regel tre ventiler men enkelte har fire (kvartventil). Instrumentet er stemt i Bb, og skal ikke forveksles med Althorn som er stemt i Eb. Nybegynnere som ønsker å spille Eufonium starter på våre Tenorhorn.

Fløyte

Fløyte er et treblåsinstrument. Lyden lages ved at luft blåses mot en kant i instrumentet på lignende måte som man blåser lyd i en flaske. Fløyte brukes i korps og symfoniorkester.

korpset bruker tværfløyter og piccolofløyter, begge stemt i c.

Klarinett

Klarinett er et treblåsinstrument. Den blir laget av både tre og plast. Lyden blir generert av et enkelt rørblad, populært kalt rør eller flis, som vibrerer når man blåser. Klarinetten finnes i ulike størrelser og stemminger. Klarinetten finner du i symfoniorkester, i janitsjar og i dixiebandet.

Vi bruker sopranklarenetter stemt i Bb, og bassklarinett stemt i Bb.

Kornett

Kornett er et messinginstrument. Den ligner mye på trompeten, men er egentlig nærmere i slekt med hornet. Kornetten finner du i janitsjar og brassband. Stemt i Bb.

Saksofon

Saksofonen er et treblåseinstrument selv om instrumentet som regel er laget av metall. Det finnes også saksofoner laget av andre materialer som tre eller plast. Fingersystemet til saksofonen er i stor grad arvet fra tverrfløyta og klarinetten.

Saksofonen er ikke et resultat av en gradvis historisk utvikling slik som mange andre instrumenter. Det ble oppfunnet av den belgiske musikeren og instrumentmakeren Adolphe Sax på midten av 1840-tallet. Du finner saksofonen i mange sammenhenger og i mange sjangere - fra korps til rock,n roll.

Vi har alt saksofon, tenor saksofon og baryton saksofon.

Trombone

En trombone er et musikkinstrument blant messingblåseinstrumentene. Den har lavere tonehøyde enn en trompet, men høyere enn en tuba. Den har vanligvis en sleide som man skyver og drar i for å justere tonehøyden, men kan også ha ventiler.

Til nybegynnere tilbyr vi alt-tromboner, stemt i Eb. Korpset bruker ellers Tenortromboner stemt i Bb og Bb/F.

Tuba

Tuba er det største av messinginstrumentene og klinger dypest. Det er også et av de instrumentene som sist ble tatt inn i symfoniorkestrene. I tradisjonelle brassband brukes gjerne fire tubaer (to i Ess og to i B), i janitsjarkorps varierer behovet etter besetningens størrelse.

Til mindrebarn 3/4 størrelse. Våre tuba er stemt i Eb (ess)

Valthorn

Valthorn er et messinginstrument, og utviklet fra ventilløse signal- og posthorn. Valthornet har konisk boring, traktformet munnstykke, stort sjallstykke og 3–6 ventiler. Valthornet er fast inventar i symfoniorkester og janitsjarkorps.

3/4 horn til mindre barn, stemt i F. For ungdommer over 14 år har vi horn stemt i Bb/F.

Slagverk

Slagverk inneholder et omfattende batteri, alt fra trommesett og marsjtrommer til perkusjon og videre til melodisk slagverk. Noe av de slagverk vi tilbyr er, Trommesett, Pauker, Klokkespill, Lyre, Marimba, Bongos, Xylofon, Barchimes, Temple blocks, Skarptrommer, Stortrommer, Paradetromme.