Hvorfor velge korps

I Nidarvoll Skolemusikkorps har vi et unikt fellesskap av jenter og gutter, det er medlemmer fra 7 - 20 år. Dette gir barnet ditt en kjempemulighet til å bli kjent med andre enn de man møter hver dag på skolen. De store i korpset er forbilder og rollemodeller for de yngste, og alle viser omsorg for hverandre. Dette er spesielt for skolekorps – dette er en av få fritidsaktiviteter i dag hvor det ikke er skille på kjønn eller på alder.

Ingen Reservebenk – alle like viktige

Nidarvoll Skolemusikkorps har ingen reservebenk og alle er like viktige. Om du er den som liker å spille solo og stå foran, eller om du synes det er best å være litt mer i bakgrunnen – det betyr ikke noe i korpset. Om du spiller klarinett, tuba eller stortromme betyr ingenting, og du er like viktig om du spiller første-stemme eller tredje-stemme.

Lagbygging uten stort press

I dag opplever mange unger og ungdommer stort press om å være best og å prestere på topp hele tida, både på skole og i fritid. I Nidarvoll skolemusikkorps er vi også opptatt av å gjøre vårt beste, men for mange oppleves likevel øvelsene og korpset som et fristed der alle er akseptert uansett hvilket nivå man presterer på. Det er slik vi vil ha det! Vi stiller i konkurranser av forskjellige slag, og ja – det er artig å vinne! Men like viktig er samarbeidet fram mot slike konkurranser. Dette er lagbygging i praksis. Ved å jobbe mot et felles mål oppnår vi godt miljø, og mange og varige vennskap oppstår.

Trygg arena for utvikling

Nidarvoll Skolemusikkorps er en trygg arena for utvikling. Det er mange forskjellige «typer» som begynner i et skolekorps. Om du er den sjenerte og rolige typen, eller om du er den mer bråkete (og kanskje mange synes litt umulige) typen, det er plass for alle i korpset. Vi ser hvert år eksempler på at den beskjedne jenta/gutten blir trygg med et instrument i hendene, og ikke har noe i mot å spille solo foran mange ukjente. På samme måte slår urokråka seg ofte til ro, og når vi i korpset kommer for å spille skolekonserter kan urokråkas lærer bli svært forbauset.